Zonnestralenspel met Platform

€ 353,93 € 292,50
SKU
ZS32-p

Het Zonnestralenspel is een fantastisch nieuw spel voor samenwerkings- en balanceeroefeningen Het spel kan je met een halve of hele klas spelen (17 tot 33 deelnemers) Durf, evenwicht en vertrouwen in elkaar en in jezelf staan centraal in dit samenwerkingsspel. Je kan het spel zowel buiten als binnen spelen. 

In dit spel met een kunststof platform in het midden vinden deelnemers gemakkelijker evenwicht dan bij het spel met de verzinkte stalen ring.

Het is daarom geschikt voor groepen met een gemiddelde leeftijd jonger dan 13 jaar, die een spel willen spelen waarbij met handen, voeten en onderlinge afstemming samen iets verrassends tot stand komt.

Het spel is super leuk voor in de gymles en voor op de BSO maar leent zich ook zeer goed voor kennismakingsdagen, kampen, sportdagen, elke activiteit waarbij de versterking van de groepsband centraal staat.

Het spel bestaat uit een kunststof platform met 32 touwen, 32 houten handvatten, 4 houten haspels, een handleiding en zakje reserve-elastieken. Om te voorkomen dat de 100 meter touw in de knoop raakt, zijn er 4 haspels.

De set wordt geleverd in handige opbergbox.

Hoe werkt het spel?

In het Zonnestralenspel staat beurtelings een leerling in het zonnetje. Hij staat in het midden van het spel. De andere leerlingen houden de 32 touwen vast die verbonden zijn met het platform of de ring in het midden van het spel.

De spelleider heeft de instructie tevoren goed doorgenomen en geoefend. Als eerste stap trekken de zonnedragers de touwen strak. Op teken van de spelleider stappen de zonnedragers langzaam een stap naar achteren. Hierdoor komt het platform of de ring omhoog. De leerling die in het midden staat, zal zijn evenwicht zoeken. En als dat lukt, zal hij als een zonnetje stralen. De zonnedragers ontdekken wat zij samen voor elkaar krijgen. Of wat mislukt doordat de zonnedragers hun krachten niet op elkaar afstemmen.

Daar is teamwork voor nodig. En durf – de zon laat zich letterlijk van alle kanten zien. Maar ook evenwicht – want je wilt wel staande blijven.

De ene leerling durft meer dan de ander. En daarvoor is ook ruimte. De zonnedragers kunnen de zon laten ronddraaien of verplaatsen. Er zijn durfals die willen veren zoals op een trampoline. En een enkele keer wil een duo samen als zon stralen. Eenmaal goed geoefend kunnen teams met elkaar strijden om de eer. Ze kunnen een parcours lopen, leerlingen en attributen verplaatsen zonder dat ze vallen. De leerling in het midden kan een bal opvangen of een beker water zonder morsen vasthouden.

Hoe minder deelnemers, hoe zwaarder het zal zijn om de zon omhoog te laten klimmen. Hoe hoger de zon klimt, hoe meer trekkracht er van de deelnemers nodig is.

Verzendkosten bij dit product: 5.95 euro

Meer informatie vind je op www.zonnestralenspel.nl